четвер, 17 січня 2019 р.

План-конспект фрагменту уроку. 10 клас

Розділ V. Вогнева підготовка 
Тема 1.  Стрілецька зброя та поводження з нею
Прийоми стрільби (вогневі тренування).Положення під час стрільби з місця та в русі.
Правила  та техніка ведення стрільби.

1. Стрільбу з автомата можна вести з різних положень і з будь-якого місця, звідки видно ціль або ділянку місцевості, на якій передбачають появу супротивника.
2. Ведучи вогонь з місця, автоматник приймає положення для стрільби стоячи, з коліна та лежачи — залежно від умов місцевості та вогню супротивника. Під час руху автоматник може вести вогонь на ходу без зупинки та з короткою зупинкою.
3. Для стрільби в бойових умовах слід вибирати таке місце, яке забезпечує найкращий огляд та обстріл, закриває автоматника від спостереження та обстрілу супроти- вника, дає змогу зручно виконувати прийоми стрільби. Вибір і зайняття правильної позиції для стрільби.
4. Важливе значення для здобуття перемоги в бою має те, наскільки правильно солдат вибере місце для ведення вогню і спостереження за супротивником. На місцевості солдат знаходить природне укриття (канаву, вирву, колоди ), потім оглядає все довкола і непомітно переміщується до нього.
5. Перш ніж розпочати облаштування позиції, необхідно дослідити місцевість, звернувши особливу увагу на низини, канави, борозни та інші укриття, що їх супротивник може використати для непомітного наближення. У населеному пункті місце для стрільби може бути обране у вікні будівлі, на горищі, біля фундаменту споруди.
Тренування у приготуванні до стрільби здійснюється згідно з нормативом № 1 (Н-В-1) «Приготування до стрільби з різних положень (лежачи, стоячи, з коліна) у діях у пішому порядку». Для тренування потрібно виконати певні умови. Учень зі зброєю у вихідному поло-женні на відстані 10 м від вогневої позиції (місця для стрільби). Автомат у положенні «На ремінь!». Керівник вказує вогневу позицію (місце для стрільби) положення для стрільби і подає команду «ДО БОЮ!». Учень готується до стрільби (переводить зброю з похідного положення в бойове, заряджає зброю) і доповідає: «Учень Петренко до бою готовий!» На прицілі мають бути встановлені нульові установки.

Немає коментарів:

Дописати коментар