вівторок, 18 грудня 2018 р.

На допомогу вчителю предмета "Захист Вітчизни"

Стандарти НАТО

Результат пошуку зображень за запитом "військові стандарти нато"
Сьогодні Верховна Рада  у першому читанні ухвалила законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо військових стандартів, який має забезпечити врегулювання питання щодо застосування військових стандартів, у тому числі розроблених на основі стандартів НАТО. Що таке "Стандарт НАТО"?
Стандарт НАТО, він же «Угода зі стандартизації» (англ. Standardization Agreement; STANAG) — міжнародний договір, який регламентує загальні правила, визначає спільний порядок дій, закріплює єдину термінологію і встановлює умови уніфікації технічних процесів, а також озброєння та військової техніки, іншої матеріальної частини збройних сил Альянсу та країн-партнерів. Стандарти НАТО об'єднані в складну і взаємопов'язану ієрархію керівних документів Альянсу.
Стандарт НАТО покликаний забезпечити взаємодію між збройними силами різних країн, ухвалюється консенсусом і може бути реалізований повністю або частково, із зауваженнями або без.
Стандарти НАТО умовно можна розділити на адміністративні, оперативні та матеріально-технічні:
  • Адміністративні стандарти визначають процеси управління та обміну інформацією, порядок роботи з документацією.
  • Оперативні стандарти спрямовані на оперативне планування застосування військ.
  • Матеріально-технічні стандарти визначають єдині вимоги до озброєння і військової техніки союзників, управлінню життєвим циклом, а також кодифікації предметів забезпечення.
Протягом двох років Україна стане ближчою до НАТО на 134 пункти. Саме стільки «натовських» стандартів планується запровадити до 2020 року. Загалом стандартів, описаних у договорі – понад 1300, і цей список постійно доповнюється. 

Немає коментарів:

Дописати коментар